Träningsprogram

Ett träningsprogram är ett hjälpmedel för dig som har satt ett mål för din träning och verkligen bestämt dig för att nå dit. Med ett individuellt anpassat träningsprogram får du hjälp, instruktioner och inspiration för att förändra och förbättra din hälsa. Ett väl utformat träningsprogram syftar till att inte bara förbättra din hälsa kortsiktigt utan framför allt till att hjälpa dig utstaka en hälsosammare livstil.

Ett bra träningsprogram behöver inte vara komplicerat. Det viktigaste är att du först funderar på vad du vill åstadkomma med din träning. Vill du gå ned i vikt, bli starkare, förbättra din kondition eller kanske orka springa en viss sträcka utan att stanna? Desto tydligare mål med din träning desto bättre. 

När du har bestämt dig för vad du vill åstadkomma med din träning är det dags att börja utforma ditt träningsprogram. Vi ser gärna att du kontaktar oss på FortGjort så kan vi rekommendera olika övningar och program som hjälper dig nå fram. Det är viktigt att du sätter realistiska mål och att du ger dig själv tid att bli bättre. Kom ihåg att resan är målet och att det är viktigt att du njuter av den!

Ett träningsprogram är som en karta, skulle man kunna säga. Följ kartan till målet som du har satt själv. Och det allra viktigaste, precis som med en karta, är det allra viktigaste att man faktiskt, steg för steg, rör sig mot det målet som man satt. Inte ens världens bästa träningsprogram kommer att fungera om du inte följer det. Därför är det viktigt att du använder ett träningsprogram som inte känns övermäktigt. Och glöm inte att FortGjort finns där för dig som en personlig tränare, påhejare och guide för att du ska ta dig till ditt mål. Låt oss bli friskare och starkare tillsammans.

Kraften i ett träningsprogram

Har du någonsin följt ett träningsprogram? Har du någonsin gett dig själv chansen att låta dig ledas mot ett bättre, starkare och friskare liv. Det kanske inte låter som mycket, det där med ett träningsprogram, men det har kraften att förändra ditt liv för evigt. Alla vet att det är viktigt med rörelse och motion. Och de flesta av oss rör oss också lite sporadiskt när vi har tid och lust. Men hur gör vi egentligen för att skapa mer tid och att lusten ska falla på oftare? Det finns tre enkla sätt:

1. Köp nya träningskläder

Detta kan låta som ett fånigt tips egentligen men tänk efter en stund – är det inte mycket roligare och mycket enklare att gå till gymmet eller att träna hemma när du får på dig nya och välsittande träningskläder. Unna dig ett par nya sköna tights, en snyggt sittande träningstopp tillsammans med de skorna som du har kikat på, så ska du se att du kommer att tycka att det är mycket roligare att träna.

2. Använd ett roligt och inspirerande träningsprogram

Att verkställa en plan är mycket enklare än att komma på vad man ska göra medan man gör det. Utan en plan blir du inte lika effektiv som med en plan. Detsamma gäller träning! Du bör ha ett enkelt och specialanpassat träningsprogram som hjälper dig nå dina mål. Och kom ihåg, tanken är att du ska ha roligt när du tränar, inte bara att det ska vara jobbigt. Testa gärna därför några olika typer av träningsformer och tänk till kring vilka mål du har med din träning innan du bestämmer dig för att ta fram ett träningsprogram. Vi på FortGjort har en uppsjö av olika träningsformer för dig att testa. Och vi gör allting med glimten i ögat dessutom. Vi lovar dig att du kommer att lämna de flesta, om inte alla våra träningspass med ett leende på läpparna.

3. Ta någon i handen

Hitta en partner som du tycker om att ha roligt tillsammans med. Kanske din bästa vän, kanske din respektive eller varför inte någon på ditt arbete? Skapa en utmaning för er själva i form av träning tre gånger i veckan. Det skulle kunna räcka med en långpromenad, ett pass på gymmet och ett pass i vardagsrummet tillsammans med oss på FortGjort. Din fysiska och mentala form kommer att bli åtskilligt mycket bättre. Det garanterar vi.

Våra träningsprogram

Våra träningsprogram är utformade för att du ska ha kul! Vi älskar träning och vi vill smitta av oss på dig. Vi vill lära känna dig och vi vill att du ska lära känna oss. När vi spelar in våra program så har vi superkul och vi hoppas att det syns och känns genom rutan. Vi vill dela vår genuina träningsglädje med dig och vi är inte rädda för att bjuda på oss själva. Det är klart att det, till en början, kan kännas lite avigt att stå där hemma i vardagsrummet och köra ett step-styrka-pass, men vi försäkrar dig om att ganska snart så kommer du inte att kunna vara utan den härliga känslan av endorfiner som sprutar ur dina porer!


Vi vill att du ska kunna träna hemma när du inte hinner gå på gymmet, ha roligt och förbättra din hälsa. Och därför finns på FortGjort en uppsjö av roliga, enkla och inspirerande träningspass- och program för dig att njuta av på resan mot ett friskare och starkare liv. 

FortGjort har levererat träningsprogram i tio år nu så vi kan detta. Och vi är duktiga på att anpassa våra träningsprogram till dig, oavsett om du är nybörjare eller om du är en van och vältränad figur. Alla våra träningsprogram finns tillgängliga på vår hemsida som byggs ut och utvecklas kontinuerligt. Har du några synpunkter, idéer eller tankar som du tycker att vi borde höra så vill vi gärna att du kontaktar oss. Vi älskar feedback på våra träningsprogram!