Onlineträning med FortGjort

“Den bästa träningen är den som blir gjord” ; En gammal sägning som är så sann som den är sagd.

Att erbjuda träning till svenska folket på ett enkelt och kul sätt är FortGjorts idé. Att den behöver vara rolig är en självklarhet men den måste även vara enkel ett tillgå. Dvs. en aktivitet som man både ser fram emot men även som är enkel att kunna utöva.

”Den bästa träningen är den som blir gjord” ; En gammal sägning som är så sann som den är sagd.

Att erbjuda träning till svenska folket på ett enkelt och kul sätt är FortGjorts idé. Att den behöver vara rolig är en självklarhet men den måste även vara enkel ett tillgå. Dvs. en aktivitet som man både ser fram emot men även som är enkel att kunna utöva.

Med det sagt jobbar vi efter tre deviser:

  1. Tillgänglighet – Med tanken om tillgänglighet eftersträvar vi att minska trösklarna till träning och härigenom erbjuda träning i hemmet framför en skärm, så kallad träning online eller online-träning.De flesta av oss har tillgång till både Internet, dator/telefon, samt en golvyta, som är det enda som krävs för att kunna genomföra den här träningsformen.
  2. Träning för folket – FortfGjort vill bidra till folkhälsan. Vår affärsidé är att vända sig till den stora massan av människor framför att rikta oss till elitidrottaren. Vi vill under korta, effektiva pass på 25 minuter få ut det mesta av träningen och göra det enkelt och njutbart för din som kund. Med kosta glädjefyllda pass tror vi att du lättare kommer kunna jobba med kontinuitet i din träning.
  3. Inspirerande – Det är viktigt för oss att ge dig inspiration i din träning. Vår idé här är att skapa träningsvideos med kompetenta och glada instruktörer i rätt miljö. Det skall vara bra ljussättning, kvalitativt filmat och med ett bra ljud. Vi använder oss av den mest högkvalitativa tekniken för att reducera/eliminera tänkbara störningsmoment och att din upplevelse som prenumerant skall vara så friktionsfri som möjligt. Varje vecka gör vi nya videos för att du som kund ska känna att det händer något nytt.

Tillgänglighet är ett av de tyngsta argumenten för online-träning. Det är ett sätt att minska tröskeln och att göra träningen så tillgänglig som möjlig.

Att vistas på ett gym kan vara förenat med trösklar för många så som restid till och från gymmet samt en miljö man inte känner sig bekväm i. För många är gymmet en plats som ärobekant och kan till och med ibland vara skrämmande. Vår träning riktar sig mot den stora massan och många gånger till människor som aldrig satt sin fot på ett gym. Att då genomföra ett konditionspass förenat med koordinationsövningar eller smidighetsövningar kan för många kännas obehagligt och leda till att man inte vågar. På hemmaplan däremot finns inga dömande ögon och du kan känna att du får vara dig själv till 100%.

Så kan du träna online

Onlineträning handlar i grund och botten om att få tillgång till träning på skärm. Om träningen sedan utförs i vardagsrummet, på altanen, hotellrummet eller på stranden är ju helt upp och dig eftersom din träning finns i din skärm och alltid följer med dig var du än är.

Vidare finns det en stor flexibilitet på vilken skärmtyp man väljer att använda. Att koppla upp sig kräver Internet och därifrån är ju valet av skärm valfri. TV, dator, surfplatta eller telefon. För upplevelsens skull är ju så klart en stor skärm med bra ljud att föredra men i exempelvis sommarstugan där kanske avsaknad av en stor skärm är ett faktum fungerar din telefon lika bra.

Alla där hemma kanske inte är så tekniskt bevandrade hur man kan koppla upp sig på olika skärmar för att åtnjuta den bästa upplevelsen av din online-träning. Telefonen och datorn är för dem flesta välbekanta verktyg där du kan få direkt åtkomst till hemsidan www.fortgjort.se och starta ditt digitala träningspass men om man vill koppla upp sig på en större skärm då?

Ett enkelt sätt om du har en dator hemma är att använda sig av en HDMI-kabel som du kopplar från datorn in till TV:n. Den så kallade HDMI-kabeln leder både ljud och bild och är det enda som krävs för att överföra filmen från datorn till TV:n. Du kan således väldigt enkelt spegla datorskärmens innehåll på en större TV-skärm och maximera din upplevelse för din onlineträning.

Vår onlineträning

FortGjorts onlineträning säkerställer det bästa av det mesta. Med inspirerande miljö och ettbrett programutbud kan vi erbjuda något för alla.

Vi bjuder på styrka, kondition, koordination, dans av alla de slag, balans, box och inreharmoni för kropp och själ

På vår hemsida under rubriken ”våra pass” delar vi in våra olika dicipliner i olika kategorier:

  • Introduktion – I dessa korta filmer får du en kort introduktion innehållande kategorierna styrka, rörlighet, harmoni, box och mage/rygg.

Glädje – dans och rythm – Under den här huvudkategorin hittar du danspass inom danserna: ”Dansa Afro”, ”Dansa zamba”, ”Dansglädje”, ”Stepglädje”, ”Dancefever”. ”Step/Styrka”, ”Box mix”, ”Pulsjympa” och ”Dansa Zafro”. Dansa Zafro är en dansstil där ”Afro” och ”Zamba” möts i en härlig symbios.

Harmoni – kropp och själ – Här hittar vi pass upplagda för att inbringa harmoni och lugn i din stressiga vardag. De kategorier vi finner där heter ”Harmoni Rytm”, ”Pilates”, ”Harmoni Kraft”, ”Harmoni avspänning” och ”Harmoni flöde”.

Kraft – muskel/styrka – Här återfinner vi underkategorierna ”styrka”, ”skivstång”, ”mage/rygg” och ”funktionell träning”.

Seniorträning – Dessa pass är speciellt utvecklade för våra seniorer med underkategorierna ”Rytm och glada rörelser”, ”pigg och stark”, ”kvickhet & balans” samt ”harmoni och mjuka rörelser”.

Tid – start och stopp – Här presenterar vi ”Multiträning”, ”Pulsträning”. ”bål och balans” samt ”rörlighetsträning”

Ska vi dansa? – en kategori i glädjens tecken där dansen får flöda fritt. Vad sägs om dans för discoälskaren eller varför inte ta en virtuell tur till Indien och skaka loss till Bollywoodrytmer. Kanske dra på sig skinnpajen och känna av tonerna till Grease. Vi har även något vi kallar Funky feeling och en del juldans.

Humör – Humöret styr i mångt och mycket vad vi känner för att göra. Varför inte ta fasta på det och välja något du faktiskt känner för att göra? Här presenterar vi allt ifrån ”duoträning”, ”mästarnas mästare”. ”Depp till pepp” till ”Sov Gott”. Blev du nyfiken? Gå in direkt och upptäck våra kreativa träningsprogram.

Begränsad upplaga – En något mer limiterad kategori men här hittar du träning med ”långsamma rörelser”, ”BAJK” och ”familjefys”.

”Dance With Me” – Kanske drömmer du om att en dag få vara med i Let´s Dance. Då ska du spana in vårt koncept ”Dance With Me” med allas vår älskade Tony Irving i spetsen. Tony leder dig igenom 4 härliga filmer och lär ut den klassiska rumban, tangon, jiven och cha-chan.